close

Sonate Shiu

Titulli origjinal: SONATE SHIU

Titulli në anglisht: SONATA RAIN

Faza aktuale e prodhimit Paraprodhimi. Përfunduar deri në: Dhjetor 2022

Buxheti: 340,000.00 Euro / Grant nga QK Kosova – 60,000.00 Euro)

Gjatësia e parashikuar: 90'

Regjisor: Lorena Sopi

Skenari: Lorena Sopi

Producent: Nexhmi Mehmeti

Kompania e prodhimit: DAT FILM – Prishtinë

Sinopsisi (maksimumi 130 fjalë):


Në një ditë të zymtë, të stuhishme dhe me shi, një grua e re, Emi, kthehet në fshatin e saj të lindjes për të varrosur foshnjën e saj të vdekur. Në fshatin fantazmë, të braktisur pas luftës, në shtëpinë e saj atërore, ajo gjen nënën e saj Zojën dhe kunatën Shkurtën. Zoja gjatë luftës humbi burrin dhe djalin, kurse Shkurta burrin. Të dy presin prej vitesh me shpresën se një ditë do të kthehen bashkëshortët e tyre të humbur. Zoja është e bindur se të paktën djali i saj është ende gjallë, ndërsa Shkurta pret që i shoqi të kthehet si eshtra mortore. Dy gratë e veja tani janë ribashkuar me një grua që ka humbur gjithçka, Emin, vajzën e Zojës.


Producer's Contact: Lorena Sopi / Nexhmi Mehmeti Clare Spencer
T: +383 45 409 711 M: +383 44 334 000 E: [email protected]

Partnerët tanë