close

Drita

Titulli origjinal: DRITA

Titulli në anglisht: LIGHT

Faza aktuale e prodhimit (Post-produksioni, para-prodhimi, prodhimi ose i përfunduar):

Zhvillimi i skenarit Përfundoi: Luan Kryeziu

 Gjatësia e parashikuar: 90 – 150 m

Drejtor: Luan Kryeziu

Skenari: Luan Kryeziu

Producent: Agron Kryeziu

Kompania e produksionit: ILIRIA FILM
Sinopsisi

- Dritë Shoku i djalit sjell një zarf me mbishkrimin "Të lexohet vetëm nga nëna ime". Drita shkollohet në moshë të madhe që të mund të lexojë letrën e djalit të saj të zhdukur gjatë luftës. Drita bie pre e manipuluesve, fallxhorëve dhe prijësve fetarë. Ajo kupton se mashtruesit po nxjerrin eshtra nga varret dhe ua shesin familjeve, të dashurit e të cilëve u zhdukën. Drita gjen personin që vrau djalin e saj, por humbet gjyqin sepse nuk ka dëshmitar pasi është e vetmja e mbijetuar. Drita vendos të bëjë paqe me realitetin dhe të krijojë një mënyrë të re jetese. Ajo ndryshon veten dhe qasjen e saj të plotë ndaj jetës, hap zarfin dhe lexon letrën.

Nga: Luan Kryeziu

Partnerët tanë