close

Shtepia e Babes

Titulli origjinal: “ SHTEPIA E BABES”

 Faza aktuale e prodhimit (Past-prodhimi, para-prodhimi, prodhimi ose i përfunduar): 30.06.2022; 3.1.2 Postrpoduksioni: fillimi: 02.10.2022 3.1.3 Dorezimi i kopjeve per vizionim: 25/12/2022: 3.1.4 Shfaqja e pare publike: 17/02/2023: Përfunduar me: 17/02/2023:

Buxheti: 50,000.00 € (pese dhjete mije euro)

Kohëzgjatja e parashikuar: 90-105 min;

Regjisori: Enis Limani

Skenari: Korab Lecaj

Producent: Valon Bujupi

Kompania e produksionit: "Stars Production"Sinopsisi: (maksimumi 130 fjalë):

Përmbledhje e filmit artistik “Father’s home” Martesat e hershme kanë qenë gjithmonë pjesë e shoqërisë kosovare. Personazhi kryesor i filmit “Shtëpia e babait” është Ajshe, një vajzë 14-vjeçare e cila është viktimë e kësaj mendësie patriarkale. Pa vullnetin e saj dhe e nxitur nga nëna e saj Hajrije, edhe pse kundër vullnetit të babait të saj (Halit), Aishja është martuar me një burrë, edhe pse është shumë e re. Hajrija e merr vendimin e saj për Ajshen, kryesisht për dy arsye: rrethanat e vështira ekonomike, përkatësisht mungesa e dhomave të gjumit dhe nga njëra anë dhe nga ana tjetër frika nga ndonjë shfaqje e mundshme e marrëdhënieve inçeste, sepse vëllai i Ajshes tashmë është 13 vjeç dhe të dy ndajnë të njëjtin shtrat. Ajshe përfundon në shtëpinë e Ruzhit, bashkëshortit të saj i cili vjen nga një familje e pasur që jeton në qytet. Ruzhdi është një i ri me shumë probleme që lidhen me aktivitetet e tij të paligjshme, duke përfshirë edhe atë si përdorues droge. Edhe ai u martua pa dëshirën e tij, pasi prindërit e tij kërkuan një gjë të tillë. "Shtëpia e babait". Ajshe mbetet shtatzënë. Ruzhdi përfundon në burg bashkë me të atin. Ajshe dhe foshnja e saj e porsalindur kthehen në shtëpinë e babait të saj. Haliti dhe Hajrije - Prindërit e Aishes në fund të fundit detyrohen të bëjnë pak vend për një anëtar të ri të familjes, për nipin e tyre!

Kontakti i Produksionit: N.Sh. Prodhimi i yjeve Clare Spencer
T: , Tel. +38345343434, M: E: [email protected]

Partnerët tanë