close

TREGU EVROPIAN I FILMIT - Berlinale

Profili i Tregut të Filmit Europian

Shfrytëzimi i energjisë së Berlinit dhe pasioni për film, Tregu i Filmit Europian është epiqendra e biznesit të një prej festivaleve më të rëndësishme ndërkombëtare të filmit në botë, Berlinale.

Çdo shkurt, EFM hap dyert e mëdha për Martin-Gropius-Bau dhe mirëpret mbi 9,500 prodhues, blerës, agjentë shitjeje, shpërndarës, ekspozues dhe financierë në tregun e parë të filmit të madh të vitit. Është data e parë në kalendarin e industrisë dhe konsiderohet si një tregues i hershëm për vitin e ri të filmave. Organizimi ynë i besuar dhe angazhimi për përmbajtje cilësore nga e gjithë bota sjell së bashku njerëzit e duhur në vendin dhe kohën e duhur, duke frymëzuar bisedat dhe lidhjet që janë gurthemeli i biznesit.

Takimet, shtrëngimi i duarve dhe viti i ri i filmit ... të gjitha fillojnë këtu.Image

Shtandi i QKK-së

Bërja e lidhjeve

Qëllimi ynë në EFM është t'ju ndihmojmë të bëni lidhjet. Së bashku me partnerët tanë, po ndërtojmë suksesin e iniciativave tona të rrjetëzimit që promovojnë bashkëpunimet dhe ofrojnë platforma për prodhime në zhvillim. Nëse jeni regjisor për herë të parë ose një profesionist profesional i industrisë, seria jonë e ngjarjeve, paneleve, shfaqjeve dhe bisedave e bëjnë lidhjen në treg si të relaksuar dhe të dobishme.

Zbulimi i talenteve të reja dhe ato në zhvillim është një nga gjërat që bëjmë më së miri, dhe për ju është po aq e lehtë sa të ecni nëpër rrugë drejt Tregut të Bashkëpunimit të Berlinale. Këtu, prodhuesit dhe financuesit ndërkombëtarë punojnë së bashku për t'iu bashkuar partnerëve me projekte të përzgjedhura gjatë një aktivizimi intensiv dy dhe gjysmë ditor.

Ditët e Serive, nisma e nisur në 2015 nga Tregu i Filmit Europian dhe Tregu i Bashkëpunimit të Berlinale, është një platformë për prodhuesit, transmetuesit, blerësit dhe shpërndarësit e serive për t'u takuar, rrjetëzuar dhe për të bërë biznes.Image

EFM

Përveç shfaqjeve të rregullta, EFM me krenari paraqet një program të serive televizive me cilësi të lartë si dhe seritë dokumentare në Treg. Me një fokus në Evropë, këto shfaqje në treg po nxjerrin në pah seri nga Gjermania, Skandinavia dhe Britania e Madhe, si dhe Amerika e Veriut dhe trendet nga e gjithë bota.

Debatet e Industrisë EFM, në bashkëpunim me The Hollywood Reporter, Screen International dhe Variety, bashkon ekspertë ndërkombëtarë për tre diskutime në panel, të fokusuara në çështjet aktuale dhe të ardhshme me të cilat ballafaqohet industria. Këto ngjarje të profilit të lartë janë paraqitur nga IFA.

DocSalon promovon rrjetëzimin dhe shkëmbimin midis blerësve, shitësve, drejtorëve dhe prodhuesve të dokumentarëve. Themeluar në vitin 2009 dhe i njohur më parë si Meet the Docs, iniciativa është një bashkëpunim midis EFM dhe European Documentary Network (EDN).

Në qendër të shpërndarjes më emocionuese të Evropës, EFM merr sipërmarrësit kryesorë të bazuar në Evropë dhe i lidh ato me industritë e filmit dhe medias audiovizive. EFM Startups, nisur me sukses në vitin 2015, u ofron vizitorëve të EFM-së mundësinë për të kontaktuar me kompanitë e nisjes të përzgjedhura me kujdes, të cilët mund të ofrojnë njohuri teknike për të zbatuar strategji të reja të prodhimit, shpërndarjes ose marketingut ose t'i ndihmojnë ata të zhvillojnë ide të reja.

Qendra EFM Producers ofron një takim dhe fushë pune për prodhuesit që marrin pjesë në EFM. Ajo ofron një hapësirë ??ekskluzive të rrjeteve dhe përmban konsulencë falas nga profesionistët e industrisë, si dhe prezantimet e kohëve të fundit "Prezantimet dhe bisedimet" ku folësit e përzgjedhur prezantojnë projekte dhe ide të rëndësishme për prodhuesit dhe flukset e tyre të punës.

Në Qendrën e Tregjeve të Talenteve të Berlinale, vizitorët e EFM marrin një vështrim të parë në 40 filma të zhvilluar gjatë Labeleve të Projekteve të Talenteve të Berlinale, të paraqitura nga talentet e shitjes dhe shpërndarjes së zgjedhur në stacionin e tyre në Martin-Gropius-Bau. Kjo iniciativë është në bashkëpunim me Talentet e Berlinale.

LOLA në Berlinale është prezantimi i filmave të gjatë të listuara në kategoritë e filmit, filmit të fëmijëve dhe filmit dokumentar për Çmimin Gjerman të Filmit (aka Lola). Seri është një projekt i përbashkët i Festivalit Ndërkombëtar të Filmit të Berlinit, Filmat Gjerman dhe Akademisë së Filmit Gjerman.

Për më shumë klikoni KETU

Partnerët tanë