close

MARCHÉ DU FILM - Cannes

Marché du Film (Tregu i Filmit të Lartë) është homologu i biznesit i Festivalit të Filmit të Kanës dhe një nga tregjet më të mëdha të filmit në botë. [1] I themeluar në vitin 1959, mbahet çdo vit në bashkëpunim me Festivalin e Kanës.Image

Me 11,800 pjesëmarrës nga 108 vende të ndryshme, pjesëmarrja në 2013 Marché du Film u rrit 4% krahasuar me 2012. [1] Në vitin 2013 u prezantuan 5,364 filma.Image

Filmat dokumentarë u rritën me 35% në 2013, me 850 dokumentarë të paraqitur, duke përfshirë 643 tituj të përfunduar. 323 prej këtyre filmave u bënë të disponueshme në bibliotekën dixhitale të videove të Corner Doc.Image

Shtandi i QKK-së

Për më shumë klikoni KETU

 

Partnerët tanë