close

KUR LINDJA TAKON PERËNDIMIN - TRIESTË

Edicioni i ardhshëm i KUR LINDJA TAKON PERENDIMIN do të sjellë së bashku mbi 400 producent, financues, vendimmarrës dhe profesionistë të filmit nga më shumë se 30 vende, dhe në veçanti nga fushat e fokusuara në 2018: vendet nordike (Danimarka, Finlanda, Islanda, Norvegjia, Suedia) dhe Evropa Juglindore.

Image

Fokusi i dyfishtë i Lindjes dhe Perëndimit bazohet në dy ide komplementare: nga njëra anë çdo vit thirrja do të jetë e hapur për të gjithë producentët nga Evropa (plus Amerika Veriore dhe Latine) të cilët po zhvillojnë një projekt me potencial ndërkombëtar të bashkëprodhimit , mundësisht me një nga vendet në fokus; nga ana tjetër, WEMW do të sigurojë prezencën e një delegacioni të madh të vendimmarrësve, financuesve, prodhuesve dhe profesionistëve të filmit nga secili vend në qendër të vëmendjes, në mënyrë që të maksimizohet mundësia e bashkëprodhimit, financimit dhe distribuimit për të gjitha projektet e përzgjedhura.

Image

Programi do të përfshijë veprime të ndryshme:


FORUMI PËR BASHKËPRODHIM I WEMW
Producentët nga të gjitha territoret evropiane, Kanada, SHBA dhe Amerikën Latine do të kenë të drejtë të aplikojnë dhe 20 filma të gjata të artistik me cilësi ose dokumentarë në zhvillim do t'i prezantohen një paneli të gjerë të vendimmarrësve dhe financuesve. Së bashku me pitching dhe takimet e organizuara paraprakisht, forumi do të përfshijë një program të pasur të paneleve dhe studimeve të rasteve të dedikuara për mundësitë e bashkëprodhimit me vendet në fokus.

FIRST CUT LAB
Workshop i projektuar për 3 filma të gjata të filmit te4 gjatë artistik në fazën e montazhes nga Evropa Lindore dhe Italia. Ekipet e përzgjedhur të producentit / regjisorit do të marrin këshilla të përshtatura nga një montazher konsulent dhe komente ekspertësh nga profesionistë të lartë të filmit ndërkombëtar (producentët kreativ, programuesit e festivaleve, agjentët e shitjes, etj.). Qëllimi kryesor është të nxisë potencialin artistik të pjesëve të shkurta të perzgjedhura të filmit dhe, në të njëjtën kohë, të rrisë potencialin e shitjes, pjesmarrjes në festivale dhe qarkullimin sa më të madh të filmit. 

LAST STOP TRIESTE
Seksioni i punës në progres për projekte dokumentare nga Evropa Lindore dhe Italia. Last Stop Trieste do të prezantojë dokumentarë në fazën e avancuar të montazhës të zhvilluar më parë në filmin Ex-Oriente, BDC Discoveries nga Qendra Dokumentare Ballkanike, Docu Rough Cut Boutique në Sarajevë ose paraqitur në edicionet e mëparshme të Forumit të Detit Baltik, ZagrebDox PRO dhe Kur East Meets West .

WEMW është i organizuar nga Fondi Audiovizual FVG dhe Festivali i Filmit në Trieste në bashkëpunim me EAVE, Punëtoritë Maia, Creative Europe Desk Italia, EURIMAGES dhe mbështetjen e Programit Creative Europe / MEDIA, MiBACT - Direzione Centrale per il Cinema, CEI - Qendrore Europiane Iniciativa dhe Rajonin Autonom të Friuli Venezia Giulia.

Për më shumë klikoni  KËTU

Partnerët tanë