close

FESTIVALI I FILMIT 'HYJNESHA' NË FRON

Festivali i filmit “Hyjnesha ne Fron”  u themelua në vitin 2002 nga aktori Besim Ajeti, producent televiziv  festivalit te parë të filmit në Kosovë. Shtatë edicionet e mëparshme janë mbajtur në qytete të ndryshme të Kosovës, por duke filluar nga edicioni i 7-të i festivalit do të mbahet në Fushë Kosovë stacionin hekurudhor. Filma të shkurtër do të shfaqen në udhëtime me tren nga një qytet në tjetrin, dhe filma do të shfaqen në mjediset e Stacionit Hekurudhor.

Image

“Hyjnesha Ne Fron” është statuja e famshme botërore e cila daton rreth 5000 vjet, ajo është një monument i lindjes Kosovës, dhe konsiderohet si një kryevepër e artit të lashtë. Duke qenë të përfaqësuar me një statujë të tillë si një festival filmi na bën krenar dhe i vendosur të vazhdojë të inkurajojë dhe të mbështesë projektet filmike duke promovuar dhe vlerësuar punën e filmave të ri dhe gjithashtu duke krijuar kontakte të reja me artistë nga jashtë të marrin në konsideratë mundësitë e prodhimeve bashkë.

Për më shumë kliko këtu

Partnerët tanë