close

OSCARS

Kosova që nga viti 2014 ka fituar të drejtën e propozimit për nominim në kategorin e filmit në gjuhë të huaj. Ndërsa filmi shkurtë SHOK është filmi i parë nominuar nga Kosova për Oscar.

Filmat Kosovar të propozuar në kategorinë e filmit në gjuhë të huaj deri më tani janë:

2014: ‘Tri Dritare dhe një Varje’ i regjisorit Isa Qosja

2015: ‘Babai’ i regjisorit Visar Morina

2016: ‘Home Sweet Home’ i regjisorit Faton Bajraktari

2017: ‘T’padashtun’ i regjisorit Edon Rizvanolli

Partnerët tanë