close

Blerta Zeqiri

Drejtore

+383 38 213 227

Blerta Zeqiri është regjisore e mirënjohur kosovare, me përvojë mbi 20 vjeçare në industrinë e filmit. Blerta është anëtare e Akademisë Evropiane të Filmit nga viti 2012 dhe “Kalorëse e Urdhërit të Artit dhe Letërsisë” nga shteti i Francës. Filmat e saj janë shfaqur në më shumë se 200 festivale të filmit ku ajo ka fituar mbi 30 çmime.

Filmi i saj i shkurtër KTHIMI ishte filmi i parë nga Kosova i cili u pranua në Festivalin e Filmit Sundance (Festivali Sundance është një nga 4 festivalet kryesore të filmit në botë themeluar nga Robert Redford) dhe fitoi çmimin kryesor në vitin 2012. Blerta poashtu është autore e filmit të parë në Kosovë për të drejtat e LGBT. Filmi i saj MARTESA mori vlerësime pozitive nga mediat ndërkombëtare dhe është mirëpritur shumë mirë edhe nga audienca e kinemasë në Kosovë.

Nga viti 2023 Blerta është zgjedhur drejtore e Qendrës Kinematografike të Kosovës për një mandat 4 vjecar.

Stafi Ynë

Partnerët tanë