close

Kosova dhe Shqipëria në fokus të goEast Film Festival

GoEast Film Festival është një festival ndërkombëtar kinematografik që mbahet çdo vit në Wiesbaden, Gjermani. Ky festival ka si qëllim promovimin e kinemasë nga Evropa Qendrore dhe Lindore, duke përfshirë edhe Kosovën dhe Shqipërinë. Në këtë festival, filmat nga këto vende përfaqësojnë zhvillimet më të fundit në kinematografinë e tyre.

GoEast Film Festival këtë vit pati një seksion të veçantë të quajtur "Albanien und Kosovo: Fokus", që është dedikuar për kinemanë nga Kosova dhe Shqipëria. Ky seksion është krijuar për të shfaqur një përzgjedhje të filmave të shkëlqyer nga këto dy vende, duke ofruar një platformë për të eksploruar kinemanë e tyre dhe për të prezantuar tregime dhe perspektiva unike.

Në këtë seksion, janë shfaqur një përzgjedhje e filmave nga Kosova dhe Shqipëria, duke përfshirë titujt si: "Era dhe lisi" nga Besim Sahatçiu, "I dashur armik", "Daullet e Rezistencës", "The Guardian", "Another Day", "Daybreak", "117" nga Besim Sahatçiu, "Në kërkim të Veneres" nga Norika Sefa dhe "I Love You More" nga Erblin Nushi. Këta filma përfaqësojnë një gamë të gjerë zhanresh, përfshirë drama, komedi dhe dokumentarë. 

Filmat që janë shfaqur përfshijnë zhanre të ndryshme, duke përfshirë drama, komedi dhe dokumentarë. Këta filma kanë arritur të tërheqin vëmendjen e kritikëve dhe publikut për cilësinë e tyre artistike dhe për rrëfimet e tyre të fuqishme.

Një mbështetje e veçantë për këtë fokus ka ardhur nga këngëtarja me famë botërore, Rita Ora, mbesa e Besim Sahatçiut. Ajo ka treguar përkushtimin e saj për të promovuar kinemanë nga Shqipëria dhe Kosova, duke u bërë një ambasadore e fuqishme për filmin dhe kulturën e këtyre dy vendeve. Kjo mbështetje ka sjellë vëmendje të shtuar ndaj seksionit dhe ka ndihmuar në rritjen e ndërgjegjësimit për kinemanë nga Kosova dhe Shipëria.

Pjesëmarrja e filmave nga Kosova dhe Shqipëria në goEast Film Festival është një shenjë e rëndësishme e zhvillimit të kinemasë në këto vende dhe kontribuon në promovimin e tyre në skenën ndërkombëtare. Festivali është një ngjarje e rëndësishme për të ndjekur për ata që janë të interesuar në kinemanë e vendeve të Evropës Juglindore.

 

Image
Shfaqja e filmit Era dhe Lisi
Image
Era dhe Lisi- Isa Qosja
Image
Era dhe Lisi- Abdurrahman Shala
Image
Era dhe Lisi- Faruk Begolli
Image
Era dhe Lisi- Faruk Begolli dhe Adem Mikullovci
Image
Era dhe Lisi- Shirine Morina
Image
Era dhe Lisi- Abdurrahman Shala dhe Shirine Morina
Image
Era dhe Lisi- Faruk Begolli, Shani Pallaska dhe Abdurrahman Shala
Image
Filmi Dokumentar 117

 

Partnerët tanë