close

Artikulli i Cineuropa për producentin Valon Bajgora

"Producenti kosovar Valon Bajgora ka një rrugëtim mbresëlënës: Ka prodhuar fituesin e trefishtë të Sundance-it të Blerta Bashollit "Hive", i cili më vonë u fut në listën e ngushtë në Oscars; ka bashkëprodhuar "Exile" të Visar Morinës, i cili gjithashtu shfaqi premierën në Sundance dhe ka fituar çmimin kryesor në Sarajevë. Filmi me i fundit "The Land Within" nga Fisnik Maxville, me Luana Bajramin, triumfoi vitin e kaluar në Tallin Black Nights. Bajgora është përzgjedhur për të përfaqësuar Kosovën në programin Producers on the Move të EFP-së në Festivalin e Filmit në Kanë këtë vit."

Partnerët tanë