close

Përmbyllet edicioni i 14-të i festivalit PriFest

Përmbyllet edicioni i 14-të i festivalit PriFest, i cili për gjashtë ditë radhazi ka shfaqur në ekranet e Prishtinës filma vendor dhe ndërkombëtar.

PriFest në këtë edicion ka ndarë këto çmime:

Filmi më i mirë i shkurtër – “Poli i Veriut” nga Marija Apcevska (NMK)

Përmendje e veçantë – “Në Vancouver” nga Artemis Anastasiadou (GRE)

Pridox më i mirë – “Eja në kohë” nga (UK, SHBA)

Filmi më i mirë i metrazhit të mesëm – “Këmbanat e lopes” nga Charles HABIB-DROUOT (BEL, FRA)

Filmi më i mirë nga juria e Medias – “Klondike” nga Maryna Gorbach Er (UKR, TUR)

Filmi më i mirë global – “Klondike” nga Maryna Gorbach Er (UKR, TUR)

Konkursi i filmave ballkanik - Përmendje e veçantë - “Heronjtë e klasës punëtore” nga (SER)

Aktori dhe aktorja më e mirë - Rina Krasniqi për rolet e Luanës dhe Xhekut te “Virgjëresha shqiptare”

Regjisorja më e mirë - Kaltrina Krasniqi për filmin “Vera andrron detin” (KOS, ALB)

Filmi më i mirë ballkanik “Vjosa Berisha” – “Virgjëresha shqiptare” nga Bujar Alimani, prodhuar nga Anita Elsani (ALB, GER, BEL, KOS).

Festivali është mbajtur përgjatë datave 20-25 shtator 2022 dhe edicioni i sivjetmë i është kushtuar Vjosa Berishës, ish drejtoreshës tanimë të ndjerë të festivalit.

Partnerët tanë