close

‘Pa vend’ filmi më i mirë i shkurtë dokumentar në Sundance

Pa Vend nga Samir Karahoda fiton çmimin e jurisë si filmi më i mirë i shkurtër dokumentar në edicionin e vitit 2022 të Festivalit të Filmit Sundance. Juria e filmave të shkurtër ishte e përbërë nga Penelope Bartlett, Kevin Jerome Everson, and Blackhorse Lowe

 "Xhiruar dhe montuar me mjeshtëri, dhe ndjeshmëri sfilitëse që e bën atë pothuajse të si film narrativ. ‘Pa vend’, një vëzhgim delikat dhe i saktë i një komuniteti të vendosur që të shkëlqejë në sportin e tyre të dashur pavarësisht mungesës së kushteve elementare dhe vendit ku mund ta ushtrojnë këtë sport, flet fuqishëm për qëndrueshmërinë njerëzore.

Regjia dhe Kinematografia: Samir Karahoda; Producent: Eroll Bilibani; Montazhi: Enis Saraçi; Dizajner zëri: Memli Kelmendi; Xhirues Zëri: Gëzim Rama; Protagonistët kryesor: Jeton Mazreku, Ermegan Kazazi dhe Rifat Rifati; Filmi është produksion i shtëpisë filmike SK PICTURES dhe është mbështetur nga: Qendra Kinematografike e Kosovës, Komuna e Prishtinës, Komuna e Prizrenit, Mabetex Group, TV Arte, TV Yle, Dokufest dhe distribuohet nga Radiator IP Sales.

Partnerët tanë