close

Formohet komiteti selektues për propozimin e Kosovës në Oscars

Formohet komiteti selektues për përzgjedhjen e filmit i cili do të jetë propozimi i Kosovës në Oscars. Ky komitet përbëhet nga: Astrit Kabashi(kryesues), Antoneta Kastrati, Visar Morina, Doruntina Basha, Arben Bajraktaraj, Ilire Vinca dhe Zymber Kelmendi.

Komiteti do të bëj përzgjedhjen e filmit më të mirë që do të jetë kandidati kosovar për çmimin Oscars në kategorinë e filmit më të mirë të huaj.

Thirrja për dorëzimin e propozimeve për konsiderim në Oscars është e hapur deri më 10 shtator 2017 dhe pas mbylljes do të merret vendimi nga ana e komitetit selektues.

Ky është viti i katërt që Kosova është kualifikuar për propozim të nominimit dhe filmat e mëparshëm të propozuar vit për vit në Akademinë Oscars ishin: ‘Home Sweet Home’ nga Faton Bajraktari, ‘Babai’ nga Visar Morina dhe ‘Tri Dritare dhe një Varje’ nga Isa Qosja.

Partnerët tanë