close

‘Galaktika e Andromedës’ i More Raçës fiton çmimin Glocal in Progres

Filmi debutues i More Raçës Galaktika e Andromedës fiton çmimin Glocal in Pogress në kuadër të festivalit ndërkombëtar të San Sebastianit në Spanjë.

Filmi Galaktika e Andromedës ka për subjekt Shpëtimin, një baba të vetëm, mbi të cilin rëndojnë problemet sociale dhe dilema të mbetet apo jo kujdestar i vajzës së tij.

Me rastin e marrje së çmimit regjisorja u shpreh: "Filmi është prit jashtëzakonisht mire nga producentet dhe kompanite me prestigjose të filmit. Jemi shumë të keënaqur nga kjo pjesëmarrje, është një konfirmim i madh për vlerën e filmit dhe rrugëtimin e suksesshëm në festivale."

Filmi është prodhim i shtëpisë filmike Arena me producent Sunaj Raçën, dhe është subvencionuar nga Qendra Kinematografike e Kosovës.

Linku zyrtar i San Sabebastianit:

https://www.sansebastianfestival.com/2019/sections_and_films/glocal_in_progress/7/675156/in

Partnerët tanë