close

Filmi i gjatë artistik “Derë e Hapur” në Festivalin e Sarajevës

Derë e Hapur, me skenar dhe regji nga Florenc Papas garon në konkurencën kryesore të edicionit të 25të të Festivalit të Sarajevës bashkë me 8 filma të tjerë.

Sinopsisi: Kur kthehet Elma shtatzënë në Shqipëri nga Italia, ajo dhe motra e saj, Rudina, u nisën për një udhëtim të gjatë me vetureë për të takuar babanë e tyre të rreptë dhe tradicional, duke shpresuar, gjatë rrugës, për të gjetur një burrë që luante 'burrin' e Elmës.

Në rrolet kryesore luajnë Luli Bitri dhe Jonida Vokshi. Producentë janë by Eno Milkani me Bunker Film (Shqipëri), Koproducent Besnik Krapi me Circle Production (Kosovë - subvencionuar nga Qendra Kinematografike e Kosovës), Lupin Film (Itali), dhe Award Film & Video (Maqedoni e Veriut).

Partnerët tanë