close

“Zgjoi” sjell bashkëprodhimin e parë zyrtar midis Kosovës dhe Zvicrës

Filmi "Zgjoi" me regji dhe skenar nga Blerta Basholli dhe producenti Yll Uka mbeshtetet nga tri fonde te tjera: nga Zvicra - Fondi Shtetror (Federal office Culture OFC), Cineforom nga kantoni i Geneves si dhe nga Televizioni Nacional Zvicran RTS i cili eshte njekohesisht edhe bashkeprodhuesi.

Filmi pecjelle Fahrijen e cila eshte ne kerkim te burrit te saj te humbur gjate luftes ne Kosove. Ajo fillon nje biznes bujqesor per ta siguruar mbijetesen e familjes se saj ne nje ambient tradicional patriarkal ku ambicia e saj per t'u zhvilluar nuk shihet me sy te mire. Punet bujqesore fillojne t'i ecin mbare pos bleteve qe jane shume kaotike dhe agresive ndaj saj. Ne rrugetimin e saj per ta gjetur paqen me bletet, ajo fillon ta gjeje edhe paqen me veten per te jetuar ne nje situate te re per te.

Ky eshte ko-produkcioni i pare zyrtar Kosove-Zvicer, duke qene njekohesisht i mbeshtetur edhe nga Shqiperia dhe Maqedonia qe ben nje bashkeprodhim ne mes kater shteteve. Producent te tjere te filmit jane: producenti ekzekutiv Valon Bajgora, bashke-producentet Britta Rindelaub, Kristijan Burovski, Paskal Semini dhe

Partnerët tanë