close

EAVE ON DEMAND - sesione për producentët kosovarë

10 -13 Janar 2019, Prishtinë, Kosovë

Qendra Kinematografike e Kosovësnë partneritet me EAVEpo organizon një punëtori katër-ditore të zhvillimi të projekteve filmike në Prishtinë për producentët dhe skenaristët e 9 projekteve të filmave të metrazheve të gjata me potencial ndërkombëtar të bashkëprodhimit.

Qëllimi i kësaj punëtorie është zhvillimi i skenarëve dhe përmirësimi i aftësive të bashkëprodhimit të pjesëmarrësve, duke siguruar mjetet e nevojshme për të pasur sukses në tregun ndërkombëtar.

Punëtoria përmban ekspertë të nivelit të lartë dhe do të kombinojë përvojën e EAVE në trajnimin dhe krijimin e rrjetit ndërkombëtar me një qasje të krijuar për producentët kosovarë dhe nevojat specifike të secilit projekt.

Punëtoria do të përbëhet nga Ligjeratat nga ekspertët, seancat e punës në grupe dhe takime individuale për pjesëmarrësit-producentë dhe ekipet e tyre krijuese.

Ligjeratat do të trajtojë tema si: Realizimi i Skenarit, Roli i Producentit, Shitjet, Shpërndarja dhe Tregu Ndërkombëtar.

Gjatë sesioneve intensive të punës dhe takimeve individuale të ekspertëve dhe pjesëmarrësve të EAVE-s, do të punohet së bashku në shkrimin dhe zhvillimin e skenarit, analiza strukturore / dramaturgji, marrëdhënia producent-skenarist / producent-regjisor, buxhetim dhe menaxhim financiar, ndërgjegjësimin e tregut dhe audiencës, shitjet dhe shpërndarjen duke përfshirë parimet themelore të këtyre praktikave.

Udhëheqës i grupit / Ekspert i prodhimit:

Roshanak Behesht Nedjad - In Good Company (DE)

Roshanak filloi të punojë në industrinë e filmit si koordinatore e festivalit dhe menaxhere e produksionit. Në vitin 1999, ajo hapi kompaninë e saj të parë të prodhimit Flying Moon, së bashku me Helge Albers dhe Konstantin Kröning. Deri në vitin 2014 ata prodhuan filma artistik, me mbi 30 çmime ndërkombëtare, në mesin e tyre Çmimi Artë i Filmit Gjerman dhe Prix Europe Iris.

Në vitin 2012, Roshanak hyri në Serious Games me LudInc dhe në vitin 2014 u bashkua me Jani Thiltges dhe Claude Waringo, duke nisur me In Good Company në Berlin. IGC është e fokusuar në bashkëprodhim ndërkombëtar, me theks në karakteristikat evropiane, duke synuar të argëtojë në një shkallë të zgjuar.

Roshanak gjithashtu punon si eksperte dhe konsulente për institucione të ndryshme dhe organizata trajnimi si EAVE. Ajo është anëtare e Akademisë së Filmit Gjerman, si dhe në Akademinë Evropiane të Filmit, e diplomuar nga EAVE dhe udhëheqëse grupi.

Konsulent skenari:

Jacques Akchoti - (FR)

Pas studimeve të tij në shkollën e NYU, Jacques Akchoti ka punuar në fusha të ndryshme të prodhimit të filmave me regjisorë siç janë: R.Bresson, JJ. Beineix, L. Von Trier.

Më pas ai u bë skenarist, konsulent skenari dhe udhëhoqi zhvillimin e shumë filmave francezë dhe ndërkombëtarë për kinema dhe televizion, të cilat u përzgjodhën dhe fituan çmime në festivalet kryesore të filmit. Kohët e fundit, "A Screaming Man" nga Haroun Mahamat Saleh, ishte fitues i shumë çmimeve, veçanërisht i Çmimit të Jurisë në Festivalin e Filmit në Kanë 2010.

Ai ka udhëhequr filma artistik në televizion dhe ka shkruar disa skenarë. Një nga skenarët e tij të fundit, "Don’t Look back", film ky nga Marina De Van me Sophie Marceau dhe Monica Bellucci ishte pjesë e Zgjedhjes Zyrtare të Festivalit të Filmit të Kanës të vitit 2009.

Jacques ka dhënë mësim të skenarit dhe regjisë në La Femis (National French Filmschool) që nga viti 1988 dhe ka udhëhequr shumë seminare ndërkombëtare të skenarit dhe zhvillimit, ndër të cilat EAVE, Sud Ecriture, DV8 Films, Vision Cinema, Ekran, Interchange, Jerusalem Film Lab etj.

Ekspert i shitjes dhe shpërndarjes:

Gabor Greiner - Films Boutique (DE)

Pas studimeve të tij për Menaxhimin e Kulturës në Vjenë, Birmingham dhe Çikago, Gabor ka punuar si gazetar dhe kritik i filmit.

Në vitin 2003, ai u transferua në Bruksel për të marrë përgjegjësinë për departamentin e mbështetjes së distribuimit të Programit MEDIA në Fondin e Filmit të Komisionit Evropian, i cili u krijua për të mbështetur sektorin audioviziv evropian.

Në vitin 2009, Gabor u bë ekzekutiv i blerjeve në agjencinë ndërkombëtare të shitjeve, The Match Factory, i specializuar në filma të fuqishëm artistik nga e gjithë bota. Në gusht të vitit 2010, Gabor u zhvendos në Berlin për të marrë përsipër blerjet e kompanisë franceze-gjermane të shitjeve, Films Boutique, fitues i Golden Bear në 2017 dhe Golden Lion në 2011 dhe 2016.

Gabor është anëtar i Akademisë Europiane të Filmit.

Partnerët tanë