close

Qendra Kinematografike e Kosovës Shpallë Vendimet e Jurisë Vlerësuese.

Juria Vlerësuese e projekteve filmike të metrazhit të shkurtë, Animacion, Dokumentar, Postproduksion dhe Zhvillim Skenari në përbërje të: Ilir Bokshi-kryesues, Ilir Ajdini, Jahi Jahiu, Mentor Haliti, Visar Krusha, Visare Aliu, Arbenesha Grabovci Nixha-anëtarë, propozojnë për miratim e subvencionim projektet e listuara si më poshtë:

Në kategorinë e projekteve për filmit të metrazhit të gjatë-dokumentar: 

1. Titulli i Projektit: “Thyeje Heshtjen“; Shtëpia Filmike: In My Country post production; Producenti: Kushtrim Sheremeti; Skenaristi: Ekrem Rrahmani; Regjisori: Ekrem Rrahmani.
2. Titulli i Projektit: “Skenderbeu edhe në Shkup“; Shtëpia Filmike: N.SH. Shkupi Film; Producentja: Venera Abdyli; Skenarist: Kastriot Abdyli; Regjisori: Kastriot Abdyli.

Në kategorinë e projekteve për Postproduksion: 

1. Titulli i Projektit: “Diamanti”; Shtëpia Filmike: N.SH.P. A&G Production; Producenti: Besart Sllamniku; Skenaristi: Besart Sllamniku; Regjisori: Genc Berisha.

Në kategorinë e projekteve për Zhvillim Skenari: 

1. Titulli i Projektit: “Hotline”; Shtëpia Filmike: N.SH. N’Art; Producenti: Bujar Kabashi; Skenaristi: Dren Zherka; Regjisori: Dren Zherka.
2. Titulli i Projektit: “Hunting Bears”; Shtëpia Filmike: N.SH. C M B; Producenti: Mentor Shala; Skenarsti: Edon Rizvanolli.
3. Titulli i Projektit: “The Tiny Walkers”; Shtëpia Filmike: In My Country Production Sh.p.k.; Producenti: Jeton Kulinxha; Skenaristi: Jeton Kulinxha.
4. Titulli i Projektit: ”Njeriu me valixhen vjollcë”; Shtëpia Filmike: Kandërr; Producenti: Edin Alija; Skenaristja: Ulpiana Maloku.

Në kategorinë e projekteve të filmit të metrazhit të shkurtë artistik:

1. Titulli i Projektit: Qaty a qitu; Shtëpia Filmike: Supercut Production; Producentja: Adea kelmendi; Skenaristja: Dina Morina; Regjisorja: Dina Morina
2. Titulli i Projektit: “Ombrella”; Shtëpia Filmike: OM; Producenti: Xhemajl Avdyli Skenaristi: Ag Apolloni; Regjisori: Ben Apolloni
3. Titulli i Projektit: Rruga “Fan Noli”; Shtëpia Filmike: Djemt e Abdullahit; Producenti: Milot Hoxha; Skenaristi: Milot Hoxha; Regjisorja: Jehona Berisha

Në kategorinë e projekteve të filmit të metrazhit të shkurtë të animuar:

1. Titulli i Projektit: “Melodia Kardiake”; Shtëpia Filmike: N.SH. Industriel; Producenti: Njomza Hadri; Skenaristi: Leopard Cana; Regjisori: Leopard Cana.
2. Titulli i Projektit: “Vija e Kuqe”; Shtëpia Filmike: “Contour Line” Sh.P.K.; Producenti: Vullnet Sanaja; Skenaristi: Rron Bajri; Regjisori: Rron Bajri.

Ndërsa, Juria Vlerësuese e projekteve filmike të metrazhit të gjatë artistik, koproduksion minorë dhe debutant në përbërje të: Florent Mehmeti – kryesues, Isa Qosja, Doruntina Basha, Blerta Zeqiri, Jozko Rutar, Giovanni Rabbiano, dhe Ilir Gjocaj – anëtarë, propozojnë për miratim e subvencionim projektet e listuara si më poshtë:

Në kategorinë e projekteve të filmit të metrazhit të gjatë artistik:

1. Titulli i Projektit: “Exil”; Shtëpia Filmike: N.P.SH. Ikone- Studio; Producenti: Yll Uka; Skenaristi: Visar Morina; Regjisori: Visar Morina.
2. Titulli i Projektit: “Në kërkim të Venerës”; Shtëpia Filmike: Circle Producstion SH.P.K.; Producenti: Besnik Krapi; Skenaristi: Norika Sefa; Regjisori: Norika Sefa.
3. Titulli i Projektit: “Rapsodia e Muzgut”; Shtëpia Filmike: A-S Film; Producenti: Besim Ugzmajli; Skenaristi: Zymber Kelmendi; Regjisori: Agim Sopi.

Në kategorinë e projekteve të filmit debutant:

1. Titulli i Projektit: “Galaktika e Andromedës”; Shtëpia Filmike: N.SH. Arena; Producenti: Synaj Raça; Skenaristja: More Raça; Regjisorja: More Raça.

Në kategorinë e projekteve të filmit – koproduksion minorë:

1. Titulli i Projektit: “Liqeni im”; Shtëpia Filmike: Added Value Films SH.P.K.; Producenti: Liridon Cahani; Skenaristi: Gjergj Xhuvani; Regjisori: Gjergj Xhuvani.
2. Titulli i Projektit: “Illyricvm”; Shtëpia Filmike: Buka sh.p.k.; Producenti: Fatmir Spahiu; Skenaristi: Simon Bogojevi Narath; Regjisori: Simon Bogojevi Narath.
3. Titulli i Projektit: “Homo”; Shtëpia Filmike: Trigger L.L.C. Producenti: Lumbardh Kukaj; Skenaristi: Igor Ivanov; Regjisori: Igor Ivanov.

Partnerët tanë