close

QKK ne konferencen 'Balkans Memory'

Drejtori i Qendres Kinematografike te Kosoves z.Fatos Berisha do te merr pjese ne konferencen nderkombetare te titulluar 'Balkans' Memory' qe mbahet ne Zagreb te Kroacise me 1 qershor. Ne organizim te Institucionit francez INA, ky seminar trajton temen e promovimit dhe ruajtjes se trashegimise audiovizuele ne Ballkan, me objektive te implementimit te hapave te pare te politikave te prezervimit dhe promovimit te trashegimise, si dhe ngritjen e vetedijes te vendimmarresit e Ballkanit perendimor per nevojen e investimit ne ruajtje, digjitalizim dhe menaxhim te trashegimise audiovizuele. Ky seminar eshte organizuar nga Ina Expert, ne bashkepunim me Qendren e filmit te Kroacise, Arkiven Shqiptare te filmit dhe COPEAM, ndersa si projekt eshte kofinansuar nga Komisioni Evropian.

Partnerët tanë