close

Filmi ‘Agnus Dei’ nominohet per cmime ne 7 kategori

Filmi i metrazhit të gjatë ‘Agnus Dei’ i regjisorit Agim Sopi është nominuar në shtatë kategoritë kryesore për çmimin e madh të The London International Filmmaker Festival of Ëorld Cinema i cili mbahet nga data 15 – 19 Tetor në Londër.

1. Best film of the festival - ‘Agnus Dei’
2. Best Foreign Feature Film – ‘Agnus Dei’
3. Best director of a Foreign Film – Agim Sopi
4. Best Original Screenplay of a Feature Film – Agim Sopi
5. Best Lead Actress – Dafina Berisha
6. Best Music – Mendi Mengjiqi
7. Best director of a Foreign Feature Film – Agim Sopi

Më shumë për festivalin dhe nominimet mund të gjeni në linkun më poshtë:

londoninternationalfilmfestival.com/category/awards-nominations/

 

Ndërsa deri më tani ky film është shfaqur në 8 festivale, dhe ka marrë 3 cmime.

1. PriFilmFest – Prishtina (Sep. 2012) Audience Award 
2. International Film Festival of India – Goa (Nov.2012)
3. California Cinequest Film Festival – San Jose (March 2013)
4. International Film Festival of Uruguay – Montevideo (April 2013)
5. The Prestige Film Festival – Eureka, California (May 2013) – Gold Prestige Award
6. Barcelona International Film Festival – Barcelona (Jun 2013)
7. A film for peace – International Festival – Udine (Jun 2013)
8. The International Film Award, Berlin (2013) - Honorable Mention Award

Përndryshe, gjatë këtij muaji filmi ‘Agnus Dei’ do të shfaqet në Ariano International Film Festival në Itali dhe Kitzbühel International Film Festival në Austri. Në fillim të muajit shtator, do të shfaqet në White Sands International Film Festival të SHBA dhe në Ionion International Film Festival të Greqisë. Ndërsa ne fillim të muajit tetor do të shfaqet në Marbela International Film Festival dhe në The London International Filmmaker Festival of World Cinema.

 

Filmi ‘Agnus Dei’ eshte prodhimi i AS Film production, dhe është subvencionuar nga Qendra Kinematografike e Kosovës.

Partnerët tanë