close

The River

Titulli origjinal: The River

Titulli në anglisht: The River

Kohëzgjatja e parashikuar: 90 min

Regjisori: Haris Raftogiannis

Skenari: Haris Raftogiannis

Producent: Eshref Durmishi

Kompania e prodhimit: Eagle eye films Kosova L.L.C.
Sinopsisi:

“Lumi” është një histori ekzistenciale dashurie e dy njerëzve, të cilët luftojnë për të gjetur veten dhe pozicionin e tyre në botë. Një përrallë tragjikomike moderne, për dy botë të ndryshme, dy "kundërshtarë" dhe mënyrën e tyre për të ardhur në një. Ashtu si të gjitha përrallat, filmi përmban elemente të botës reale: Prerja e madhe e tokës me rrjedhën e pafundme të makinave, autostrada që të kujton një lumë dhe ngjitësit e zinj të zinj sipër, që "fluturojnë në mënyrë statike" në panelet transparente. Me fjalë të tjera, një vizatim i një lumi virtual, që përshkon qytetin e madh, duke lidhur botën “moderne”, të klasës së mesme me atë të “vjetër” dhe të varfër. Të gjithë këta elementë ekzistojnë në qytetin e Athinës, Greqi. Megjithatë, në film, rajoni nuk është quajtur dhe parë kurrë si Athinë, por si një vend abstrakt që mund të vendoset kudo në botë. Të dyja botët kanë anët e tyre të mira dhe të këqija dhe të dyja po prezantohen me një stil ekzagjerimi. Toni i përgjithshëm i filmit është më afër një përshkrimi ironik dhe ndonjëherë grotesk dhe të stilizuar të realitetit, duke kujtuar kinemanë e Coen-it, duke përzier zhanre dhe klishe nga melodramat e klasës dhe komeditë tek filmat rrugor.Kontakti i producentit:
[email protected]
+383 44 910 582

Partnerët tanë