close

A Post War Odyssey

Titulli origjinal: 2000: A Post-war Odyssey

Regjisori: Zgjim Terziqi

Skenari: Zgjim Terziqi

 Producer: Valmira Hyseni

Kompania e prodhimit : Plan BeeSinopsisi

 Lis, një djalë 10-vjeçar vendas, babai i të cilit është një person i zhdukur nga lufta e Kosovës, jeton i ngushtë në një apartament të vogël me familjen e tij gjatë fillimit të fillimit të mijëvjeçarëve. Barra që i ka vënë për t'u bërë burrë nga shoqëria, e shtyn të përmbushë një ëndërr të ndrydhur dhe t'i bashkohet një trupe të vogël cirku prej 3 francezësh (Agnès, Robert dhe Jean-Pierre) të cilët janë në Kosovë në ndjekje të tyre për të argëtuar fëmijët e tokën. Nëpërmjet këtij udhëtimi, Lis do të mësojë shumë për veten dhe për popullin francez për naivitetin dhe injorancën e tyre për traumat e luftës dhe veprimet në të cilat mund të çojë.

Partnerët tanë