close

Pilivesa

Titulli origjinal: Pilivesa

Titulli në anglisht: Dragonfly
 

Regjisor: Mjellma Istrefi


Skenari: Mjellma Istrefi


Producent: Besmir Krapi


Kompania e prodhimit: Mayfly Production


Sinopsisi:

KAIA, një vajzë 4-vjeçare është e inatosur sepse motrat e saj nuk duan të luajnë më. Në një kavanoz që mban në duar, ajo ka kapur një pilivesa të cilën e konsideron një mik më të mirën e saj. Gjyshi i saj EDVINI, përpiqet ta ngushëllojë duke i treguar një histori për një pilivesë që humbet familjen e saj. Historia e tij fillon dhe shkrihet në ne pamjen e historisë. Herët në mëngjes, larvat e pilivesës notojnë pa probleme mbi lumin pyjor, derisa sulmohen nga peshqit e lumit. Një larvë largohet nga të tjerat dhe flluska në ujin e përroit. BILLI, breshka realiste, ironike, modeste dhe shumë e ngadalshme është duke ecur me REJ, karkalec e padurueshëm, irracional, ëndërrimtar (mendon se mund të fluturojë) dhe shumë i zhurmshëm, kur gjejnë pilivesën e vogël pothuajse nën kthetrat e KAI-t, kameleonit të i neveritshëm, i lig dhe i pangopur. Pasi e shpëtojnë atë nga duart e grabitqarit, Bill dhe Ray vendosin të kujdesen për të; vendosi gjithashtu ta thërrasë Nina. Duke mos ditur që pilivesa jetojnë vetëm 24 orë, Bill dhe Ray do të përballen me shumë surpriza gjatë kohës së tyre si dado; duke filluar nga zhvillimi i shpejtë i Ninës në një të rritur.

Partnerët tanë