close

DAULLET E REZISTENCËS - Film Dokumenatar

Titulli origjinal: Daullet e Rezistencës

Titulli anglisht: Drums of Resistance

Viti i prodhimit: 2016

Gjatësia e vlerësuar: 65'

Regjia: Mathieu Jouffre

Skenari: Mathieu Jouffre, Besa Luci

Drejtor i Fotografisë: Mathieu Jouffre

Producent: Besa Luci

Kompania e prodhimit: MB Office

Sinopsisi: Filmi rrëfen për atë se si një shoqëri dhe realiteti paralel ishin ndërtuar në Kosovë gjatë viteve 1990. Ai shfaqë mënyrën si segregacioni dhe aparteidi u bënë normë e asaj kohe. Filmi eksploron historitë e mësimdhënies nëpër shkolla, bodrume, banesa private, dyqane dhe shumë hapësira të tjera të kthyera në objekte shkollore. Është tregim mbi angazhimin shoqëror e civil si dhe aktivizmin në Kosovë që fuqizoi dhe mundësoi që jeta publike e shqiptarëve të marrë formë.

Kontakti i Producentës:

[email protected] 

Partnerët tanë