close

KODRA E DIELLIT - Film i Gjatë Artistik

Titulli Origjinal:  Kodra e Diellit

Titulli Anglisht: Sunny Hill

Gjatesia: 120 min

Regjia: Blerim Gjoci

Skenari: Blerim Gjoci

Producent: Blerim Gjinovci

Kompania: The Group


Synopsis: 

Për vetëm dy ditë, me 1 dhe 2 Prill, 1999, qyteti i Prishtinës me rreth treqind mijë banorë, zbrazet tërësisht në pothuaj dy mijë civil të shpërndarë nëpër lagje të vogla, duke jetuar të fshehur nëpër bodrume dhe shtëpi që nuk bijnë në sy. Shtetasit e huaj morën urdhërin të lëshonin Kosovën sepse po të ziheshin do të vriteshin pa paralajmërim. Ndërsa sidomos amerikanët u shpallën në kërkim, sepse Amerika ishte Armiku.

Kodra e Diellit supozohet të ketë pasur rreth shtatëqind të fshehur përbrenda, prej tyre dyqind zhduken gjatë tre muaj bombardimesh. Një nga arsyet përse nuk u fol kurrë për këtë grup njerëzish, është fakti se ky grup u mohua të ketë ekzistuar dhe u heshtë, për të mos u diskutuar për ta asnjëherë.

 

Producer’s Contact: [email protected]

Partnerët tanë