close

URTËSIA - Film Dokumentar

Titulli origjinal: Urtësia

Titulli Anglisht: Wisdom

Gjatësia: 90 min

Regjia: Bujar Berisha

Skenari: Bujar Berisha

Producent: Berat Kryeziu

Kompania e Prodhimit: Da'art-picture

Sinopsisi:

"Urtësia" është një film dokumentar ambicioz 90 minuta i përbërë nga gjashtë dokumentarë të shkurtër prej 15 minutash. Përmes historisë së jetës së z. Jasha Alfandar dhe pesë tregimeve të tjera nga të mbijetuarit e Holokaustit ne tregojmë të kaluarën, aktualitetin dhe të ardhmen e bashkësisë hebraike në Ballkan. Z. Alfandari tregon historinë e hidhur përmes së cilës bashkësia hebraike dhe familja e tij kanë përjetuar gjatë dhe pas Luftës së Dytë Botërore. Pasi ka kontribuar për më shumë se 30 vjet në konsolidimin e shtetit të Izraelit, Alfandari kthehet në Ballkan për të bashkuar hebrenjtë e mbetur dhe për t'i inkurajuar ata të luftojnë për të drejtat e tyre.


Kontaktuesi:

Berat Kryeziu
Email: [email protected]

Partnerët tanë