close

SONS OF KOSOVO - Film Dokumentar

Titulli origjinal: Sons of Kosovo

Anglisht Titulli: Sons of Kosovo

Viti i prodhimit: 2017

Gjatësia: 68 '

Regjia: Gilles Coton

Skenari: Gilles Coton

DOP: Tristan Galand

Redaktor: Lenka Fillnerova

Cast: Renoar Hadri, Milan Topalovic

Producent: Isabel de la Serna

Bashkë-producent: Yll Uka

Kompania e prodhimit: Playtime FIlms

Bashkëprodhimi me: Ikone-Studio

 

Sinopsisi:

Brukseli. 25 shkurt 1990. Një makinë ndalet në një semafor. Një motoçikletë afron dhe bllokon rrugën e saj. Dy të shtëna goditën objektivin e tyre. Një burrë është vrarë. Historia e një refugjati politik të Kosovës i ekzekutuar nga shërbimet sekrete jugosllave me komandën e Sllobodan Millosheviçit.

Ne ndjekim Renoar, djalin e Enverit. Pasi u detyrua të largohej për katër dekada, ai kthehet në burim, duke ripërsëritur trashëgiminë e babait të tij dhe duke shkatërruar mitin e heroit duke nisur kërkimin për një burrë tjetër: gjysma vëllai i tij serb Milan Hadri-Topaloviç.

Partnerët tanë