close

SHNETA - Film i Shkurt Artistik

Produksioni: MF Group
Regjia: Arsim Haliti, 
Drejtor Fotografie: Mumin Jashari, 
Kompozitor: Trimor Dhomi, 
Producent/ Producer: Mumin Jashari,
Aktoret/Actor: Dion Hajdari, Bajrush Mjaku, Fatmir Spahiu, Emine Toska, Avni Abazi.
 
Sinopsis: Trimi është një djalë rreth 12 vjeç. Është shumë i dobët nga shëndeti. E ka kompleks trupin e tij të shkurtë. Vuan nga anoreksia. Babai i tij i vdes “aksidentalisht”, duke ngrënë mish. Askush s’mund ta bind Trimin që të ushqehet më shumë. Dallon nga shokët e tjerë në sjellje, në komunikim. Trimi në shkolla vazhdimisht përqeshet nga shokët dhe shoqet të cilët e ngacmojnë . Mësuesi sillet shumë ashpër me të, ngjashëm si babai i tij. E rrah me shkop. Pas vdekjes së babait nëna e ka të pamundur të kujdeset për jetën e Trimit. Vendos dhe e dërgon në një strehimore të fëmijëve, në një program të veçantë të shëndoshjes. Më vonë të gjithë fëmijët e strehimores dalin nga aty, vijnë prindërit e tyre dhe i marrin me radhë. Trimi prêt në dritare, dhe nëna e tij nuk vjen. Ky është i shëndetshëm, më i trashë dhe më i gjatë. Nga dritarja sheh një minibus që ka ardhë në oborrin e strehimores dhe ka sjell një grup fëmijësh, të pa shëndetshëm.

Partnerët tanë