close

Gruaja e Shtepise

Titulli origjinal: Gruaja e shtepise

Titulli në anglisht: Woman of the house

Përfunduar deri në: korrik 2024

Buxheti: 791.000 €
 

Kohëzgjatja e parashikuar: 90 min
 

Regjisori: Fatos Berisha

Skenari: Fatos Berisha

Producent: Vjosa Berisha

Kompania e prodhimit: B2 FilmsSinopsisi


Marija, një grua 20-vjeçare nga veriu i Shqipërisë, blihet për t'u bërë gruaja e një Milani 40-vjeçar, serb nga Kosova. Një ‘grua për shtëpinë’ që do t’u jepte fëmijë. Marija nuk flet asnjë fjalë serbe. Rutina e saj e përditshme është puna në shtëpi dhe tokë. Gratë e fshatit e injorojnë atë, përveç Svetlanës. Koha kalon dhe Milani fillon të tregojë dashuri ndaj Marijes, por, pas një nate dashurie pasionante, ajo dëgjon një të shtënë dhe e gjen atë të vdekur në oborr në mëngjes. Në funeral, ajo injorohet nga të tjerët. Por, Marija vendos të vazhdojë jetën e saj në pronë. Të afërmit e Milanit kërkojnë që ajo të largohet nga shtëpia dhe të kthehet te prindërit e saj. Svetlana vjen për ta mbështetur. Ajo i tregon asaj për burrin e saj të dehur dhe e inkurajon atë të luftojë për të drejtat e saj në gjykatë. Ajo i thotë se Marija tani është ‘gruaja e shtëpisë’. Mëngjesin tjetër, të afërmit e Milanit vijnë duke bërtitur dhe përplasur në derën e saj të përparme. Ajo papritmas hap derën me një armë në dorë. Turma kthehet prapa. Pas një pezullimi të gjatë, Marija flet me zë të ulët në serbisht: “Unë jam gruaja e shtëpisë” dhe hedh armën. Marija dhe Svetlana janë në stacionin e autobusit lokal. Vjen autobusi dhe shikojnë njëri-tjetrin. Në autobus hyn vetëm Marija. Ata shikojnë njëri-tjetrin nga dritarja e autobusit ndërsa autobusi niset. Marija prek butësisht barkun e saj ndërsa autobusi futet në rrugën me pluhur.


Kontakti i producentit:
Vjosa Berisha M: +38349506767 (viber dhe whatsapp) :
[email protected]

Partnerët tanë