close

Arti i Rezistences

Titulli origjinal: Arti i Rezistences 

 Skenari: Merita Dragaj

 Titulli në anglisht: The Art of Resistance

Producent: Fadil Dragaj

Kompania prodhuese: Hani i Dy Roberteve


Sinopsisi

 - Për më shumë se një dekadë, gjatë viteve 1990, Kosova ishte nën pushtim të plotë. me mbylljen e televizioneve, radiove, universiteteve, teatrove dhe galerive, hapësirës jetësore arsimore, kulturore dhe artistike, gjatë asaj kohe, ishin në një situatë thuajse të pamundur. Kosova e këtyre viteve lidhet me Prishtinën dhe ruan nostalgjinë e një kafene-galerie të kthyer në djepin arratisës të rretheve artistike e intelektuale të kohës së frikshme nën ethet e pritjes, mes luftës që do të vinte dhe diçkaje të madhe që. do të pasonte, mes shkatërrimit total dhe lindjes së dritës së shumëpritur të lirisë.

Partnerët tanë