close

ILLYRICVM - Film i Gjatë Artistik - Koproduksion Minor

Titulli Origjinal: ILLYRICVM

Titulli Anglisht: ILLYRICVM

Përfundimi i projektit: 2020

Buxheti total: 1,116,379.00 EUR

Buxheti i subvencionuar nga QKK: 70,000.00 EUR

Gjatësia: 90 - 120 MIN

Regjia: SIMON BOGOJEVIC NARATH

Skenari: SIMON BOGOJEVIC NARATH

Producent: FATMIR SPAHIU, ANKICA TILIC

Kompania: BUKA

Bashkë-Kompania: Kinorama ( HR ) , Forum Ljubjana ( Sl ) La Sarraz (It)


Sinopsisi:

Është viti 36 p.e.s. Një i ri i fisit të Liburnëve mirret nga një njësit romak për t'iu ndihmuar me diçka që në sy të parë dukej si një detyrë e thjeshtë e mbledhjës së taksave. Mirëpo por takimet me fiset lokale ilire shpejt çojnë në kthesa të papritura, pasi ata tregohen rezistentë ndaj nënshtrimit sesa mendohej. Nëpërmjet syve të Liburnianit (që konsiderohet nga romakët si barbarë) shohim botën e tyre arkaike dhe emocionale të ligjeve dhe traditave të çuditshme dhe brutale dhe e kuptojnë se bota e tyre nuk është edhe aq ndryshe nga ajo a jona.

 

Kontakti i producentit: email; [email protected] +38649510555

Partnerët tanë