close

SKENDERBEU EDHE NË SHKUP - Film i Gjatë Dokumentar

Titulli Origjinal: SKENDERBEU EDHE NË SHKUP

Titulli Anglisht: SKENDERBEG IN SKOPJE

Përfundimi i projektit: 2020

Buxheti total: 128,000.00 EUR

Buxheti i subvencionuar nga QKK: 18,000.00 EUR

Gjatësia: 61 MIN

Regjia: KASTRIOT ABDYLI

Skenari: KASTRIOT ABDYLI

Producent: VENERA ABDYLI

Kompania: “Dardania Film” - Skopje


Sinopsisi:

Filmi dokumentar" Skënderbeu edhe në Shkup "- është film historik dokumentar, i cili trajton figurën e heroit shqiptar të shekullit të 15-të, Gjergj Kastriot Skënderbeu ose" Mbretit  të pa-kurorzuar " i cili ishte hero për shekuj me radhë për luftën e tij kundër superfuqisë botërore të asaj kohe Perandorisë Osmane. Skënderbeu njihej edhe si mbrojtësi i civilizimit nga depërtimi i Perandorisë Osmane. Ku për këtë merit, Vatikani e dekoroi atë me medaljen "Atelet e Krishtit"

Fotot, portretet, përmendoret dhe monumentet e tij mund të gjenden në pothuajse të gjitha vendbanimet shqiptare (Tiranë, Prishtinë, Shkup), por edhe në metropolet e botës si Roma, Londra, Vjena, Sidni etj.

 

Kontakti i producentit:   Venera Abdyli – [email protected]  [email protected]

Partnerët tanë