close

CIRKU FLUTURUES - Zhvillim Skenari

Regjia: Fatos Berisha

Skenari: Fatos Berisha

Producent: Vjosa Berisha

Sinopsisi:

Kosova është në prag të luftës. 'Dodona' një teatër i vogël në Prishtinë mbyllet si institucioni i fundit publik. 4 personazhet kryesore, aktorët e rinj KUSHTRIM, DONATI, FATMIRI dhe LEKA shikojnë posterin e lojës së tyre duke u larguar. Komedia e saj surrealiste e quajtur "The Flying Circus", e frymëzuar nga seritë televizive legjendar britanike "Monty Python’s Flying Circus”, por "diçka krejtësisht e ndryshme" do të ndodhë. Ata marrin një ftesë për të shkuar në festivalin e teatrit në Shqipëri, por nuk kanë pasaporta. Fatkeqësisht, ata vendosin të mos shkojnë. Fatmiri i dëgjon lajmet në TV se Michael Palin nga Monty Python do të xhiruaj në Shqipëri në të njëjtën kohë kur të jetë edhe festivali. Ideja e takimit të idhulli i tyre është i papërmbajtshëm, por e vetmja mënyrë për ta bërë këtë udhëtim është kalimi i paligjshëm i kufirit të Malit të Zi dhe Shqipërisë dhe kjo është një rrezik i madh.

Kontaktuesi i prodhuesit:
Vjosa Berisha
[email protected]

Partnerët tanë