close

HAKMARRJA - Zhvillim Skenari

Titulli origjinal: Hakmarrja

Titulli Anglisht: Avenge

Gjatësia e parashikuar: 90 '

Regjia: Marija Zidar

Skenari: Marija Zidar

DOP: Latif Hasolli

Producent: Danijel Hocevar, Latif Hasolli

Kompania e prodhimit: VERTIGO & DERA FILM


Sinopsisi:

Në malet e largëta të Shqipërisë, një vajzë e re është qëlluar për vdekje, duke kapur një plumb i drejtuar babasë të saj. Megjithëse vrasësi është në burg, babai tani pritet të falë gjakun e vajzës së saj familjes së vrasësit, të afërmve të tij fqinj, ose të hakmerret për vdekjen e saj duke marrë hak - sipas zakonit shekullor shqiptar të hakmarrjes së gjakut. Kur dy grupe ndërmjetësish kërkojnë pajtim dhe falje nga babai, ai vazhdimisht refuzon të falë pa pendim. Në historinë tragjike që nuk mund të zhbëhet, historia e ndërlikuar dhe motivet përplasëse të të gjitha palëve të përfshira në konflikt zbulohen ngadalë. Dokumentari është xhiruar në stilin e filmit vëzhgues gjatë katër viteve.

Kontaktuesi i producentit

VERTIGO * Danijel Hoçevar * [email protected] * www.vertigo.si

DERA FILM * Latif Hasolli * [email protected]

Partnerët tanë