close

VITI I MAJMUNIT - Film i Gjatë Artistik

Titulli origjinal: Sloboda Ili Smrt

Titulli Anglisht: The Year of The Monkey

Gjatësia: 110 '

Regjia: Vladimir Blaževski

Skenari: Vladimir Blaževski

Producent: Darko Popov, Vladimir Blaževski PUNK FILM (Maqedoni)
Bashkëproducent: Agon Uka, Valon Bajgora

Kompania e prodhimit: Ikone-Studio (Kosova)

Bashkë-producent: Mina Gjukiq
Kompania e prodhimit: Film House Kiselo Dete (Serbia)


Bashkëproducent: Viva Videnovic

Kompania e prodhimit: Strup produkcija (Slloveni)

Sinopsisi:
Dy protagonistët kryesorë të kësaj komedie të zezë janë Tsobe, një kujdestare e varfër në kopshtin zoologjik në Shkup dhe shimpanza Coco, banues në të njëjtin kopsht zoologjik. Historia e thjeshtë ngatërrohet me arratisjen e Cocos nga "robëria për liri". Tsobe, për shkak të krizës së përgjithshme ekonomike dhe varfërisë, largohet nga puna e tijë, por gjithashtu merr një premtim se ai do të kthehet në punë nëse menaxherët do të gjurmojnë dhe të kthejnë të arratisurit. Në vendin e mjeruar dhe të shkatërruar nga tranzicioni, shimpanza e shpëtuar shkakton trazirë të madhe të medias. Coco bëhet një simbol i rezistencës dhe tendencave liberale, dikush që ka menaxhimin për t'u larguar nga rrethi i magjepsur i entropisë së përgjithshme. Kështu është zhdukur Tsobe për kapjen e të arratisurit të bëhet tradhtar.
Mizoria absurde komike e gjuetisë për majmunin e larguar, ne pjesërisht e ndjekim përmes perspektivës së Cocos. Ai është një lloj pasqyre dhe dëshmi e heshtur e botës së trishtuar dhe në të njëjtën kohë qesharake që ka humbur busullën e saj. Dhe një arsye tragjikomike e paqëllimtë për konfrontimin e njerëzve me frikën dhe frikën e tyre. Ai madje bëhet flamur i revoltës, mosbindjes dhe gjithçkaje që një person i zakonshëm nuk mund të jetë në një vend fatkeq.

 


Kontaktuesit:

Darko Popov
Punk Film
[email protected]
+389 (0) 78 255 867


Agon Uka & Valon Bajgora
Ikone-Studio
[email protected]
+377 (0) 45 505 507
+377 (0) 45 505 305

Mina Djukic
Kiselo Dete
[email protected]
 +381 11 2751 230

Viva Videnovic
Strup produkcija
[email protected]
+386 40 172858

Partnerët tanë