close

ÇKA E VRAU ARKITEKTIN - Film Dokumentar

Titulli origjinal: Çka e vrau arkitektin?

Titulli Anglisht: What killed the architect?

Gjatësia: 75 '

Regjia: Mathieu Jouffre

Skenari: Mathieu Jouffre dhe Besa Luci

Producent: Besa Luci

Prodhimi i kompanisë: Mathieu Jouffre

Sinopsisi:

Prishtina sot. Punëtorët e rinj aktivë në arkitekturë, muzikë, gazetari, kinema u mblodhën për të hetuar trashëgiminë e papërfunduar të Rexhep Luci, një arkitekt dhe shef i departamentit për urbanizëm, i cili u vra në vitin 2000, menjëherë pas luftës në Kosovë. Protagonistët bëjnë turne nëpër qytetin ngulfatës të Prishtinës për të kapur kujtimet dhe për të fituar kuptime të mëtejshme të asaj që formon shoqërinë e tyre aktuale. Ata kujtojnë të kaluarën, flasin me të tashmen e tyre dhe të gjitha i sjell ata në një pozitë për të ndërhyrë dhe për të propozuar ndërhyrje në sferën publike.

 

Kontaki:
Besa Luci
[email protected]

Partnerët tanë