close

BURRNESHAT - Film i Gjatë Artistik

nga: Laura Bispuri

me aktoret:

Alba Rohrwacher
Flonja Kodheli
Lars Eidinger
Luan Jaha
Bruno Shllaku
Ilire Celaj
Drenica Selimaj
Dajana Selimaj
Emily Ferratello

Hana po rritet në një peizazh arkaik alpine në Shqipëri ku mbizotërojnë kodet e vjetra dhe rolet tradicionale gjinore. Ajo shpëton fatin e një gruaje dhe shërbëtori kur, në përputhje me Kanunin, ligjin tradicional shqiptar, ajo premton veten për virgjërinë gjatë gjithë jetës, duke sakrifikuar feminitetin e saj për liri të perceptuar. Që tani e tutje, ajo trajtohet si një burrë. Ajo i është dhënë një kamë dhe emri i Markut. Por pas dhjetë vjetve të izolimit, ajo vendos të ndryshojë jetën e saj dhe merr trenin në Itali, ku motra e saj jeton me familjen e saj. Ajo nuk po pret saktësisht Hana ...
Në debutimin e saj, Laura Bispuri shoqëron një grua të re në një odisea të vështirë dhe të dhimbshme, larg botës së modës së vjetër të maleve dhe në jetën moderne të qytetit. Filmi transmeton historinë e një gruaje që rizbulon seksualitetin e saj dhe bazohet në imazhe alegorike për të aluduar në ambivalencat në jetën emocionale të Hanës. Ky studim empatik bën të bëjë me pak dialog, duke u mbështetur në shikimet, gjestet dhe një protagonist që përballet me mospërputhjet e veta.

 

Partnerët tanë