close

BOTA - Film i Gjatë Artistik

Regjia: Iris Elezi, Thomas Logoreci
Skenari: Iris Elezi, Thomas Logoreci
Drejtor i fotografisë: Ramiro Civita
Producent: Burim Berisha, Sabina Kodra, Andrea Stucovitz
Aktorët: Flonja Kodheli, Fioralba Kryemadhi, Artur Gorishti, Luca Lionello, Tinka Kurti, Alban Ukaj.

Bota është një kafene që ndodhet në buzë të një zone të gjerë të moçalit në një pjesë të largët të Shqipërisë. Kafeja është pika qendrore për protagonistët e këtij debutimi bindës nga Iris Elezi dhe Thomas Logoreci. Juli, jeta dhe shpirti i kafenes, kujdeset për gjyshen e saj të sëmurë Noje dhe ka shqetësime të ndryshme financiare, por dëshira e saj më e madhe është të largohet nga vendi që solli vetëm mjerimin e familjes së saj. , po përpiqet të punojë me marrëdhënien e saj me një burrë të martuar, pronarin sipërmarrës të kafesë dhe kushëririn e Julit, Ben. Kur ndërtimi fillon në një autostradë të re pranë kafenesë, duket sikur ndryshimet e mëdha janë përpara për të gjithë. historinë e tyre në një rajon të zjarrtë, ku gjatë epërsisë komuniste, armiqtë e regjimit u dërguan me të gjithë familjet e tyre kundër vullnetit të tyre. Prodhuesit e filmave shfrytëzojnë me mjeshtëri gjetjet e gjeniut të peizazhit të shkretë dhe, d duke bërtitur të shtëna të gjata, ata përsosur përsosur atmosferën e një vendi ku e kaluara ende shkel jetën e njerëzve.

 

Partnerët tanë