close

TOKA E GRAVE - Film Dokumentar

Regjia: ORHAN KERKEZI

Skenari: ORHAN KERKEZI & HAJRULLA ÇEKU

Drejtor i Fotografisë: ENES SAHITI & MILOT KRASNIQI 

Montazha: FATON HASIMJA

Dizajni i Zërit: ARBEN LLAPASHTICA

Sinopsisi: Krusha e Madhe është një rast shumë i veçantë i luftës në Kosovë.

Pasojat e luftës krijuan një realitet shumë të dhimbshëm.

Fshati (Krusha e Madhe) pas luftës ishte lënë pothuajse pa burra, gjë që krijoi një situatë shumë serioze sociale dhe ekonomike në këtë fshat.

Mbijetesa është fjala më e mirë për të përshkruar realitetin e tyre, që përfshin sfida, përvoja, gëzime, arritje të përditshme dhe dështime të popullit të Krushës së Madhe dhe përpjekjet e tyre për t'u kthyer në jetë dhe në normalitet.

 

Partnerët tanë