close

GJERMANËT MA KANË PAK TUTËN - Film Dokumentar

Regjia: Alban Muja
Skenari: Alban Muja
Muzika e përbërë nga: Genc Salihu
Producent: Mumin Jashari
Redaktor: Liridon Metushi
Drejtor Fotografie: Liridon Metushi, Mumin Jashari

Një burrë në qytetin e Mitrovicës (Kosovë) në 50-at e tij pretendon se është Hitleri, edhe pse ai nuk e mbështet trashëgimin e Hitlerit. Ai thotë se natyra i ka dhënë atij që të bëhet Hitleri i gjallë. Ky imazh i ka sjellë edhe përfitime financiare, pasi ai kushtëzon 40 euro për fotografinë. Ai shton se përkundër faktit se ai ka një fytyrë të diskutueshme, ai fiton shumë respekt në Mitrovicën e tij të lindjes. Edhe ushtarët e KFOR-it, forcat paqeruajtëse të NATO-s, i japin atij respekt duke e vizituar nga e gjithë Kosova për ta fotografuar atë. Drejtori ndjek jetën e përditshme të Hitlerit me miqtë dhe familjen e tij (gruaja dhe pesë vajza) - të gjithë e quajnë Hitler, por nganjëherë nuk kanë dijeni se kush ishte Hitleri i vërtetë. Edhe shtëpia e tij është bërë një lloj pikë referimi, pasi fqinjët dhe shoferët e taksive e përdorin atë për të orientuar rreth qytetit.

Partnerët tanë