close

ROJTARI I BJESHKËVE - Film Dokumentar

Produksioni: Crossing Bridges Productions

Regjia: Antoneta Kastrati

Producent: Casey Cooper Johnson

Drejtor i fotografisë: Sevdije Kastrati

Montazha: Kaltrina Krasniqi

 

Sinopsis: ‘Rojtari i Bjeshkëve’ flet për një njeri bjeshkësh, i cili lufton për të shpëtuar malet e Rugovës nga mbi-prerja dhe shkatërrimi mjedisor. Derisa kuptojmë historitë e rinisë së tij, që është rritur në ato male me vëllain e tij, ne fillojmë të kuptojmë historinë e frustrimit të Fatosit me politikën e pasluftës, ndjenjën e tij të strehimit në male dhe përfundimisht lidhjen dhe përkushtimin e tij shpirtëror për t'i ruajtur ato.

Partnerët tanë