close

|Flying Circus

After a 22 day journey, travelling the same road as the protagonists in the film which is based on a true story, the shooting has been completed for "Flying Circus" by Fatos Berisha, a feature film co-produced by Kosovo and Albania with production from Vjosa Berisha. 
 

The screenplay, which is also written by Fatos Berisha who experienced first hand the journey depicted,  often requires difficult scenes, big location changes, many actors and improvisations for the 4 main protagonists. This made for a difficult 22 days of shooting that nonetheless was overcome smoothly and without any delays by the crew and director. 

[Image]

“Është bërë një punë e madhe, me shumë mund dhe pasion për filmin nga gjithë ekipi, gjysma e punës është kryer tani na pret gjysma tjetër deri në përfundimin e plotë. Falenderoj të gjithë ata që morën pjesë dhe ndihmuan projektin.” U shpreh regjisori Berisha.

Në role kryesore luajnë: Armend Smajli, Tristan Halilaj, Afrim Mucaj dhe Shpëtim Selmani, ndersa ne role tjera paraqiten Refet Abazi, Shkumbin Istrefi, Luan Jaha, Vedat Bajrami, Armond Morina, Romir Zalla, Ilir Prapashtica, Rita Gjeka, Bislim Mucaj, Dibran Tahiri dhe Fisnik Ademi, ndërkohë një prezencë speciale në rol dytësor kishte edhe aktori i njohur boshnjak i cili jeton dhe vepron në Londër, Velibor Topic, i njohur për rolet e tij në Robin Hood, Kingdom of Heaven, etj.

[Image]

Filmi është i mbështetur nga Qendra Kinematografike e Kosovës dhe Qendra Kombëtare e Kinematografise së Shqipërise. Premiera e filmit pritet të jetë në fillim të vitit 2019 kur filmi mund të fillojë rrugëtimin e tij nëpër festivale të ndryshme.

The film is supported by the Kosovo Cinematography Center of Kosovo and the Cinematography Center of Albania.

Our partners